Om Snälla Killar

Hanna gör en utläggning och ber läsaren notera att Snäll Kille inte är en person i hennes närhet och att Snäll Kille mycket väl kan vara en Snäll Tjej.

Och att fenomenet förmodligen är lika vanligt förekommande oavsett läggning. Vi är människor hela bunten, joråsåatteh. Here it goes:


Du vet typen. Snubben som i tid och otid gnäller över hur snälla killar aldrig får tjejer och hur de aldrig får ligga. Hur tjejer dras som flugor till uppenbara skithögar som Juha Valjakkala och Helge Fossmo, medan deras egna helgonlika uppenbarelse aldrig någonsin får en chans.

Nästan alla känner någon som definierar sig själv som en Snäll Kille. En kille som på papperet kanske är en reko kille men som i praktiken aldrig har några större framgångar.

Grejen med Snäll Kille är nämligen så här:

Snäll Kille har missuppfattat hela grejen med att vara snäll. Snäll Kille tror att det är att vara snäll att låta Tjejen bestämma allt. Vad man ska göra, när man ska ses, vilken film man ska se... Och så vidare. Och vidare. Och vidare.

Snäll Killes vanligaste fras är "Jag vet inte, vad tycker du? Jag tycker som du gör".

Snäll Kille inser inte att han genom detta lägger hela ansvaret för relationen på Tjejen. Snäll Kille tar inga egna initiativ för att Snäll Kille och Tjejen ska ha roligt och trevligt tillsammans, vilket vanligtvis (borde vara alltid) är en förutsättning för A: Ett förhållande eller B: Ett ligg.

Snäll Kille har ingen integritet och heller inga egna åsikter om någonting. Detta gör att ett samtal med en Snäll Kille blir, ursäkta franskan, jävligt tråkigt.

Snäll Kille är med andra ord intetsägande, menlös, rätt ointressant, krävande och framför allt en jävla Mes. En Riktig Snäll Kille däremot, är en kille som i lika stor utsträckning som Tjejen tar ansvar för att man ska ha en bra relation.

En Riktig Snäll Kille har integritet - han går inte att köra över, eftersom han inte bara lägger sig platt som en matta så fort det dyker upp motstånd.

En Riktig Snäll Kille vänder inte kappan efter vinden utan kan stå för sina åsikter, och är därför bra mycket mer intressant att konversera med. Och kopulera med, om man nu skulle vara på det humöret.

En Riktig Snäll Kille är ingen Bad Boy. Han sitter inte på Kumla och får kärleksbrev skickade till sig i tid och otid.

Han är bara en vanlig kille som har insett vikten av att ha jämbördiga och jämlika relationer till sina medmänniskor, där man både ger och tar.

Och varför skulle en Tjej någonsin nöja sig med mindre än så, ärligt talat?


Tags: , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anna Bo

Så sant, så sant.

2009-05-04 @ 19:12:17
URL: http://flashfiction.blogg.se/
Postat av: tina

Det där var dagens sanning, såå bra Hanna!

2009-05-05 @ 11:57:09
URL: http://tinaholmberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0