Kaching!

Idag har jag hjälpt till att få världsekonomin på fötter.

Sån är jag nämligen. Sätter alltid andra i första rummet. Att jag sen händelsevis bara inte kunde gå från Holmlunds utan en ny kavaj och en cardigan, det hör verkligen inte hit.

Nixpix.

Tags: , , , ,

Tungspetsgymnastik

Idag har jag skrivit lite. Det här blev resultatet:

tungspetsgymnastik

att balansera hjärtat
från att falla över läpparna
och störta ner mot den grå asfalten

bli till stockholms fucking blodbad
under dina skor

(åh herregud när du kysser mig)


Nu ska jag få tummen ur och ta mig ur sängen och göra mig anständig och eventuellt snygg. Fika och sakletarjakt med Mia väntar. Dagens bästa, tror jag bestämt.

Tags: , , , , , ,

Please don't be long

"Please don't be long
Please don't you be very long
Please don't be long
or I may be asleep"


Tags: , , ,

Mission accomplished

Lyckades plita ner någonting säljande och snyggt om mig själv trots allt, nu hoppas vi på intervju allihopa! Och sen jobb och min sommarekonomi tryggad. Pretty please?

Nästa mission är att ta sig ner till Kapitalistfolke och anförskaffa snask att göda Pekka På Hakan med, och därefter väntar det spännande äventyret med att vika tvätten.

Mitt liv är en sån thriller ibland.

Thriller blir eventuellt dagens ord. Stay tuned.

Tags: , , , , ,

Listerier

Tankespya for ya:

1. Jag är trött och skulle nog behöva en vecka hos mami och papi. Jag inbillar mig att saker och ting skulle vara lättare att reda ut i mitt huvud om jag fick lite distans och inte behövde oroa mig för petitesser så som mat och sånt. Bara andas och filosofera och ta långa sovmorgnar och promenader. Landa litegrann. Men det är ingenting som ekonomin tillåter för tillfället, vilket suger.

2. Jag måste skriva klart en jobbansökan idag. Varje gång jag öppnar upp Worddokumentet och börjar står det helt still. Jag vet varför jag vill ha det här jobbet, varför jag är lämplig och hur mycket jag skulle kunna tillföra, men jag får inte ner ett enda ord. Allt låter helt fel och opersonligt. Som att jag vore en robot och inte en människa. Blä.

3. Det är fint med människor som tycker att man är söt fastän man har ett finskt stoppljus på hakspetsen. Och som inte säger det under pistolhot heller, menar jag. Väldigt fint.

4. Det är dock mindre fint att bevittna själva finnhelvetet i spegeln.

5. Jag har noll inspiration när det gäller billig och god mat. Idag blir det korvgryta. Ingredienser? Nån random kryddkorv, paprika, lök och paprika- och chili-crême fraiche. Om det egentligen kvalificerar sig som en faktisk maträtt? Tveksamt.

6. Jag såg en snorfin kjol på Åhléns idag. Den hade jag inte råd med. Mitt hjärta grät.

7. Jag har klippt mig. Det var ett nödvändigt ont. Nu ser jag lite grann ut som en människa. Bild får vänta tills ovannämnda stoppljus har neutraliserats. (Ja, det är bara min mamma som eventuellt är lite intresserad av att se den bilden.)

8. Jag såg Slumdog Millionaire häromdagen. Den borde du se. Men bli inte lurad att tro att det är någon feelgoodfilm, för det var årets överdrift. Det är mer en ont i magen över all misär-film. Men bra. Riktigt bra.

9. Det går framåt med gitarrspelandet. Nu har jag köpt plektrum. Det är fint.

10. Jag funderar på att baka kladdkaka ikväll. Det känns som en potentiell vinnare.

Tags: , ,

Käk

Alltså. Knaperstekt bacon och sunny side up-ägg.

Det är fan inte illa. Nånstans.

Tags: , , , ,

Nähä, säger du det?

No shit, Sherlock?

Det här kanske bara är min magkänsla som talar - jag kan ha fel - men av någon outgrundlig anledning känns det inte riktigt som att det här "avslöjandet" kommer att innebära någon massflykt av sympatisörer.

Tags: , , ,

Dagens ord: Gitarr

Dagens ord är "gitarr".

Beskrivning:
Ett stränginstrument med sex strängar.

Användning: "Jag ska lära mig att spela gitarr igen".

Antal träffar på Google: ca 1 380 000.

Kommentar: Mitt band behöver en till gitarrist. Jag har spelat gitarr en gång i tiden. Jag har till och med en svart akustisk Fender som för det mesta bara står och ser stilig ut i ett hörn av mitt rum (hon heter Betty, och ja, jag döper alla mina saker) men som jag nu har börjat plinka på i lönndom. Jag var i och för sig alldeles för jäkla svinlat för att nånsin lära mig ordentligt, men nu ska det alltså bli av.

Till saken hör att spanjoren i min korridor är superduktig på att spela gitarr. Och det är ganska lyhört här. Alltså skäms jag ögonen ur mig varje gång jag trevar efter ett ackord eller gör ett klumpigt ackordbyte.

Jag väntar mig att dörren ska flyga upp när som helst och att han ska fråga vad i hela helvete den stackars gitarren har gjort för att förtjäna en sådan misshandel.

Jag bara ser hur glöden flammar upp i hans bruna ögon och hur han sedan befriar Betty från mina talanglösa händer.

Det är ju sånt som ofta händer med spanjorer och gitarrer, menar jag.

Tags: , ,

You wanna see the dollar first

Dagens låt är helt klart "Hesitation Blues" med Janis Joplin. Över och ut.

Tags: , , ,

En liten ros av marsipanDet här sitter uppe på ett elskåp i närheten av där jag bor. För er som inte har blivit lika Tårtan-indoktrinerade av era fäder som jag har blivit så är det alltså Janos, Frasse och Hilding på väg till sitt nyanskaffade konditori. Helt klart en snabbkurs i katastroffysik....

Katastrof har det varit på lite andra håll senaste dagarna. Framför allt så bestämde sig min bebis för att lägga ner och krascha både Firefox och Explorer vid uppstart, vilket har känts en smula handikappande i förhållande till bloggandet. Att jag dessutom tvingats genomlida två föreläsningar i Förvaltningsjuridik gjorde dessvärre inte saker och ting bättre.

Dock har jag inte så mycket att berätta om mina eskapader sedan sist jag skrev. Enligt Ida och Annie lär jag dock ha sagt att jag gillar att umgås med tankar... Om nån förstår mig bättre än vad jag gör själv så förklara gärna vad jag egentligen menade!


Tags: , ,

En utmaning

Jag snor lite från Lisa, i brist på vettigare saker att ta mig för:


Usch och fy.


Vilken låt tycker du verkligen inte om?
"Jag går och fiskar" - Gyllene Tider. Kräksdåligt.
Vad har du på dig just nu? Lila strumpbyxor, svartvitblommig body, ljusblå kjol, randig kofta.
Tar du ofta tupplurar? Försöker att låta bli, får lätt helt uppfuckad dygnsrytm.
Vem kramade du senast? Lisa och Rebecca.


Gudadrycken som på Genomfarten kostar ynka sju kronor.

Vad åt du till middag? Har inte ätit nån middag än idag och vet inte vad Karl ska bjuda på för kulinariska läckerheter, men igår blev det en nachotallrik på V-dala.
Vad köpte du senast? En Trocadero på Genomfarten.
Vad lyssnar du på just nu? Den relativa tystnaden på Rackarbergsgatan.
Vilket väder gillar du mest? Sommarsol eller åskväder.Chicagos skyline

Vad finns på ditt nattduksbord? En enarmad buddha, ett pennställ med Audrey Hepburn på, mina stabilopennor, en klitorissexpraktika, ett utgånget pass, en bankdosa, två böcker och en rosa blombrosch.
Säg något till personen som utmanade dig: Inte för att hon direkt utmanade mig, men HEJ LIZZIE D BABY!
Favorit-resmål? Älskade Chicago. Men jag vet inte, jag är inte så berest tyvärr.
Nämn några saker du inte kan leva utan: Kärlek, luft, mat och vatten.


Dreggel.


Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?
Svaret på livet, universum och allting. Eller åtminstone lite pengar.
Om du skulle bli förvandlad till en kändis av det andra könet, vem skulle du vilja bli? Johnny Depp! Fast det skulle mest bli att stå framför spegeln och förundras över mitt vackra anlete, så det kanske är tråkigt? Jag vet inte.
Vad är ditt favorit-te? Chai eller Kashmiri.
Vad skulle du vilja bli av med just nu: Tandvärk och tvivel.


What would McGyver do?

Om du kunde resa varsomhelst i världen inom en timme, var skulle du resa? London eller Barcelona.
Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med? McGyver, så att man vet att man kommer därifrån!
Vad ska du göra nu? Städa i ordning lite grann och sedan bege mig mot Karl för häng, middag och mys... Sweet!

Jag orkar inte tagga nån, men säg gärna till i kommentarerna ifall du gör den. Kan alltid vara kul att läsa andras svar :)

Tags: ,

Guitar Hero Championship 09Jag är fruktansvärt dålig på Guitar Hero. Jag blir lite lätt illamående varje gång plastgitarrerna åker fram på förfesterna och jag tvingas visa vad alla som redan känner mig sedan min barndom vet - att jag troligtvis har Sveriges absolut sämsta koordinationsförmåga. Att det dessutom alltid finns nån som river av låt efter låt efter låt på expert-nivån brukar göra det hela än mer ångestframkallande. Följdaktligen brukar jag se till att hamna så långt bort ifrån spelandets epicentrum jag bara kan och betrakta spektaklet på avstånd. Just på avstånd är det dock ganska roligt att se hur ens vänner förvandlas till gitarronanins hängivna apostlar.

Men inte jag, som sagt.

Andra är modigare (och framförallt mer talangfulla) än vad jag är. Som min vän Andreas, till exempel. Tillsammans med sin syster anordnar han för andra året i rad Guitar Hero Championship som går av stapeln den 2:a maj på Uppsala Konsert & Kongress.

I egenskap av vän och hyfsat road åskådare kommer jag givetvis att vara där. Och det tycker jag att du ska vara också, om du inte har något bättre för dig. Och kom igen, det har du faktiskt inte dagen efter första maj.

Så kika in på deras sajt och släng iväg en anmälan (om du råkar vara grym) eller joina mig på behörigt avstånd i publiken (30 spänn, det är ingenting!). Och sprid länkkärleken vidare!

Tags: , , , , ,

Korridorsliv blues

Ibland tror jag att jag hatar spanjoren i min korridor. I varje fall när han har halva världen på besök i köket och jag är mensig och har tandvärk och huvudvärk till följd av tandvärken och är allmänt låg på grund av andra saker.

Och han har alltid dörren till sitt jävla rum öppen. Och spelar gitarr eller musik 24/7. Och nu har han en kompis på besök som envisas med att lämna toalettdörren öppen så att jag får en hjärtattack varje gång jag öppnar min dörr eftersom den smäller rakt in i den öppna toalettdörren,

Det värsta är att han är sjukt trevlig, så det är inte ens okej att hata honom.

Förlåt, Gud.

Tags:

Dagens ord: SkrytDagens ord är "skryt".

Beskrivning: Att prata stort om sig själv och saker som man har gjort.

Användning: "Inte för att skryta, men jag fick VG på tentan i statskunskap!"

Antal träffar på Google:
ca 1 210 000

Kommentar: Jag fick ju faktiskt ett VG på statskunskapstentan. Det är jag mäkta stolt över, för plugget innan den tentan var verkligen inte någon uppvisning i god studieteknik.

Imorgon har jag tenta i juridik. På plussidan - man får ha med sig kurslitteratur, lagbok och anteckningar. På minussidan - om man ska ha någon behållning av det kanske man borde har sorterat sina anteckningar och märkt ut i böckerna lite tidigare än 8 timmar innan tentan börjar?

Vi kan ju hoppas och be att min bristande studieteknik gör succé igen, så att jag har något att skryta över även i fortsättningen...

(Bildvalet är för övrigt ingenting att skryta om, men jag har viktigare saker för mig än det här, tydligen.)

Tags: ,

Borta medan vinden blåste

Ibland behöver man tänka outside of the box när det gäller sitt hjärtas bryderier. Då ska man inte fråga sina fellow socionomstudentsbuddies om råd som man vanligtvis gör.

Nej, nej, nej, nej, nej. Man ska fråga sin äldsta barndomskompis Anna. Anna tar nämligen alla möjligheter hon får att dra paralleller till "Borta med vinden". Inte helt olikt en bokstavstroende amerikan i bibelbältet, faktiskt.

Säg att du för ett ögonblick tappar tålamodet och funderar på om det här med kärlek överhuvudtaget är någonting att ha. "Bah!" ropar Anna då, "Det tog Rhett och Scarlett tolv år! TOLV ÅR!", innan hon överlämnar en sticknotead version av boken med hänvisningar till de bästa ställena i boken. Det vill säga alla där Rhett är en riktig karlakarl.

Och ibland är det precis vad man behöver höra.

Tags: , , , ,

Stjärnfall

"Trött som döden
Vinterns korta dar
är långa i år

Dandy, oh dandy
Skriv inte, ring inte
lås inne ivern i dig

Hallå? Är du där? Hallå?
Hallå, finns det nånting kvar?"Tags: , , ,

Dagens ord: VisdomstandDagens ord är "visdomstand".

Beskrivning: Tänder ifrån helvetet som tränger upp och förvrider hela munnen till en avgrund av smärta någon gång i tjugoårsåldern, då man för länge sedan borde ha fått alla sina nya tänder.

Användning: "Jävla skithelveteskuk-visdomstand! ARHHHHHGHHHHHHGHGHHGHGHGHHHHHHH! DÖDÖDÖDÖ!"

Antal träffar på Google:
ca 44 100

Kommentar: Vill. Inte. Leva. Med. Denna. Smärta. Why God, why?

Tags: ,

Dagens ord: Skriva

Dagens ord är "skriva".

Beskrivning: Att nedteckna symboler enligt ett skriftsystem som därmed bildar ord och kanske eventuellt mening för någon.

Användning: Jag önskar att jag fortfarande kunde skriva.

Antal träffar på Google: ca 18 400 000

Kommentar: En gång i tiden var jag smått manisk i mitt skrivande och producerade massvis med text. En del bra, en del väldigt mycket teenage angst och ganska gulligt att läsa så här i efterhand, en del som var superjävlafantastiskt och en del skit. Det var på tiden då jag snittade tre timmars sömn per natt. Resten av tiden skrev jag. Jag skrev för att överleva, skrev för att hålla ihop mig själv, inte bli helt galen, få bekräftelse från någon att jag inte var helt galen och på väg att tappa fotfästet. Skrev för att skriva var det som var jag. Uppslukad.

Sen trodde jag kanske att jag mådde bättre, men jag blev snarare uppslukad av andra saker. Kärlek och sån skit. Och jag slutade skriva.

Skrev nästan ingenting på fyra år. Tappade språket, viljan, känslan, whatever.

Och nu är jag i ett sånt skriande behov av att få skriva, men orden kommer inte som jag vill, det blir bara ord och ingen mening. Aldrig någonting som berör, aldrig nånting som förmedlar det som jag vill ha sagt.

En dag som denna känns det oerhört stympande.

Tags: ,

Tillbaka till framtiden?

Två omeletter senare och lite bilder på fejan uppladdade är jag på något bättre humör. Bilderna från åttiotalsfesten hittar ni här. Redeye galore, men gudars vad jag inte orkar redigera. Latmasken kryper igen.

Tags: , , ,

Oh so heavy

Idag har jag skor tunga som bly, och det här är ingen modeblogg och de tidigare nämda skorna är inte ett fashion statement. Jag känner mig låg helt enkelt.

Kanske lite för att gårdagen var så shiny happy att jag nästan fick nypa mig i armen för att allting bara var så himla bra. Kanske för att jag fick mig en jävla käftsmäll till självinsikt i natt.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt. Det är en dålig utgångspunkt för en text.

För många andra saker också.

Tags: , , ,

Utanför mitt fönsterAlltså, kan man vara annat än lycklig över att man lever en sån här dag?

Tags: , , ,

Dagens ord: OckupationDagens ord är "ockupation".

Beskrivning: Att ta någonting i besittning.

Användning: "Maracko ockuperar stora delar av Västsahara sedan 1975"

Antal träffar på Google: ca 193 000

Kommentar: Min hjärna är utsatt för ockupation för tillfället. Det stör nog andra mer än mig själv. Tror jag.

,

I love to singa

Förlåt, det här blir lite internt, men Andrea - apropå ditt blogginlägg - se det här klippet.

Tags: ,

Mansförtryck och kvinnovälde - Grovt Initiativ Remix

LÄS.

Så. Jävla. Bra. Och snart kan man dansa till det!

Tags: , , ,

Dagens ord: Butelj


Dagens ord är "butelj".

Beskrivning: En behållare för vätska, oftast i glas. Även en gammal nordisk måttenhet.

Användning: "Häll upp lite vin åt mig ur buteljen"

Antal träffar på Google: ca 70 100

Kommentar: Nej, egentligen inte. Det bara slog mig att det var ett väldigt lustigt ord. Smaka på det så förstår du. (Inte vinet, ordet!)

Tags: ,

Åttiotalet ringde


Becks och jag i posartagen.

Åttiotalet ringde i fredags förresten. Hon ville ha tillbaka sin hårspray och sina benvärmare. Plastblomman kunde jag däremot få behålla.

Schysst tjej det där, Åttiotalet.


Tags: , , , ,

Quietland


En av de absolut finaste bloggarna jag vet är Matildas Quietland. Hon har så mycket i fingrarna och gör alldeles fantastiska smycken. Jag har den stora lyckan att äga ett av dem, och om du är smart så passar du på att köpa någonting fint av henne nu. Med en sådan talang och ett sådant öga för detaljer kommer det inte dröja länge förrän de är hett eftertraktade och svåra att få tag på!

Och om nu plånboken inte tillåter några skatter, så kika i varje fall in en mulen och oinspirerad dag då livet känns lika spännande som en cementvägg. Det är nog ett av de mest tvärsäkra tipsen jag kan ge på saker som kommer att inspirera dig!

Besök Matildas blogg här, och hennes shop här.

Tags: , , , ,

Skämslåten

Jag har upptäckt en ganska allvarlig personality flaw hos mig själv. Jag fick nämligen frågan om vilken som är min värsta skämslåt. En låt som jag skäms över att jag tycker är bra.

Och jag kom inte på någonting. Alls.

Spice Girls, Britney Spears och Backstreet Boys? Jag tillhörde målgruppen, nu gillar jag vissa låtar av nostalgiska skäl.

Bonnie Tyler? Belinda Carlisle? Cyndi Lauper? De har liksom sin charm.

Jackson 5? Ja, kanske i en tid då jag faktiskt brydde mig om vad andra tyckte.

Abba? Efter Mamma Mia! känns det som hyfsat normaliserat.

Jag funderade i över en timme innan jag - framför allt till min egna stora besvikelse - fick ge upp och inse att jag nu helt enkelt har utvecklat ett sånt gigantiskt ego att jag fullkomligt saknar känsla för vad som är skämmigt och inte i andras ögon.

Det känns inte helt bra. Det känns som ett systemfel i min personlighet. Nån har raderat förmågan att skämmas över triviala saker och vad det kommer att leda till i förlängningen vill jag inte ens tänka på.

(Dock skäms jag ju över det faktum att jag inte har någon skämslåt, så jag kanske inte är bortom all räddning. Trots allt. Och jag skulle skämmas ögonen ur mig ifall jag tyckte om någonting av Linkin Park. Eller Lasse Stefanz. Vilken himla tur att jag inte gör det.)

Tags: , , ,

Svart är det nya svarta

Jag vet, den nya layouten andas inte direkt vår. Men jag var less på vitt och jag tänkte att svart, det har jag nog aldrig någonsin använt som bakgrundsfärg förut. Väldigt spännande...

Tags: , , ,

Då våren kom

Det enda som slår att somna tätt intill någon man tycker väldigt mycket om efter att ha spenderat hela kvällen med att prata och skratta och kyssas och andas, är att vakna tätt intill samma person av att hela rummet badar i solljus fastän persiennerna är nerdragna.

Det var precis så det var då våren kom i år.

Tags: , ,

I'm Yours

Dagens gulligaste grej är nog spanjoren i korridoren som just började spela upp "I'm Yours" med Jason Mraz för sin tjej över Skype.

Det där är såna grejer som kan få mig att grina, bara för att det är så fint. Jag är en cry baby, okej?!

Tags: , , , , , ,

Michigan seems like a dream to me now

"Kathy, I'm lost", I said though I knew she was sleeping
"I'm empty and aching and I don't know why"


Tags: , , ,

Dagens ord: GummistövelDagens ord är "gummistövel".

Beskrivning:
Praktisk sko av gummi med högt skaft som skyddar mot väta.

Användning: "Idag skulle man ha haft ett par gummistövlar!"

Antal träffar på Google: ca 18 700

Kommentar: Jag börjar bli för gammal för att ha converse i det här slasket, inbillar jag mig.

Tags: ,

Dagens ord: KnäckebrödDagens ord är "knäckebröd".

Beskrivning: Hårt bröd av råg som härstammar från Sverige och som en gång varit med i Oprah.

Användning: "Knäckebröd är fullt av fibrer och bra för magen"

Antal träffar på Google:
ca 270 000

Kommentar: Min basala föda månaden ut. It's a hard knäck life, som vi säger här i Sverige.

Tags: , ,

My mind is set on you

You'd say I'm putting you on
But it's no joke, it's doing me harm
You know I can't sleep, I can't stop my brain
You know it's three weeks, I'm going insane
You know I'd give you everything I got
for a little peace of mind


Tags: , , ,

Fräscht

Okej, nu kommer det vatten ur kranen. Bara det att det är orangerött.

Känns som ett straff för att jag skrattade åt Andrea och sa att hon inte skulle sjåpa sig för vampyrer efter att vi hade sett "Låt den rätte komma in" igår.

För övrigt låter kranen som den kräks varje gång man slår på den. Känns inte helt fräscht, kan jag säga...

Tags: , , , ,

Men ROLIGT

Vattnet i min korridor funkar inte. Jävla skoj. Hur ska jag nu kunna borsta tänderna?

Jävla rövhattar, kan de göra nånting rätt nån gång?!

Tags: , , ,

Dagens ord: Tålamod

Dagens ord är "tålamod".

Beskrivning:
Att låsa inne ivern, att orka vänta, orka tåla sig.

Användning: "Tålamod är en dygd."

Antal träffar på Google: ca 785 000

Kommentar: Jag önskar att jag hade ett större tålamod med livet i största allmänhet, och somliga saker i synnerhet. Det skriver jag i min dagbok varje dag. "Tålamod, Hanna, tålamod!", skriver jag. För jag är inte särskilt tålmodig. Jag är ivrig och det kan bli så himla fel när jag framhärdar och vill att saker ska ske nununu. Det är inte en egenskap jag är så värst förtjust i.

Så jag övar.och övar. Och går massor med raska promenader, dricker hutlösa mängder te med mina vänner och diskar så energiskt att mina händer blir alldeles förstörda ochh får hudsprickor av diskmedlet och diskvattnet yr över hela köket. För att lägga band på mig själv. För att låsa inne ivern i mig. För att tåla mig och inte bara köra på som det vanliga gamla Lokomotiv Tjernqvist alltid har gjort, blind och döv för omvärlden.

Det är så jävla, jävla svårt bara.

Tags: ,

Hemma hos Hanna


Det här kommer aldrig nånsin att bli en inredningsblogg. Jag gillar pryttlar och kitsch och tycker att det är viktigt att det är fint och trivsamt hemma hos mig, men det skulle vara att överdriva att säga att jag har ett genuint inredningsintresse. Åtminstone ett som är så stort att jag faktiskt skulle kunna driva en meningsfull blogg om det. Däremot har jag ju som tidigare nämnts i bloggen genomgått en rätt stor omstrukturering - och om man vill säga så, ominredning av mitt lilla bo - och tänkte visa upp resultatet för världen. Alltså mest mamma och pappa. Håll till godo och välkommen in, typ.

       

(Klicka på bilderna för större versioner)


Tags :, , , ,

Dagens ord: Te


En av de snyggaste serviserna någonsin, "Svart ruter" av Karin Björquist.


Dagens ord är "te".

Beskrivning: En dryck som framställs av blad från växten Camellia sinensis och med fördel kan drickas så väl varm som kall.

Användning: "Ska du med upp till mig och dricka lite te?"

Antal träffar på Google: ca 12 910 000 000

Kommentar: Att dricka te är mitt absoluta favoritsätt att umgås. Ingenting öppnar upp en människa som att hålla en varm tekopp i händerna, och få saker är så himmelskt goda som riktigt gott te.


Tags: , , ,

The Fierce Four


Jag försöker bevisa min tes om att jag ser sur ut när jag slappnar av mina ansiktsmuskler, Linlin är fierce som få.


Sofia och Lilla Hjärtat försöker följa Linlins exempel. Eller mitt. Jag vet inte vilket.


Igår käkade jag trerätters med fyra femtedelar av min gamla basgrupp. Det var fab.
Idag ska jag iväg till Juridiska Biblioteket och plugga - just det - juridik. Det är inte så fab.

Så håll till godo med ovan visade bilder av the Fierce Four, för gud vet när jag har tid att uppdatera igen.

(Okej, det sista var bara för den dramatiska effekten. Jag kommer säkert... ehum, hitta tid, om inte annat.)Tags: , , , ,

Giftas


Helt ärligt. Den som ger mig en sån här hatt gifter jag mig med. Man som kvinna. Vilken dag som helst.


Tags: , ,

Baby you're a rich man

Ni vet dagar då man vaknar upp och bara känner sig otroligt rik? Inte på pengar (nödvändigtvis/alls), men på människor och kärlek?

En sån dag har jag idag, och inte av någon särskild anledning heller. Jag är seg efter gårdagens eskapader, mitt hår står åt alla möjliga håll och den turkosa ögonskuggan har kakat sig på ögonlocken. Jag äter överblivna dipchips (utan dip) och dricker ljummen Coca-Cola och har ett berg med disk att ta itu med. För att inte tala om berget kurslitteratur som jag borde avverka istället för att vara bakfull.

Men jag vaknade  ändå upp idag och började tänka på alla människor som faktiskt tycker om mig, och viktigare än det - alla människor jag har ynnesten att få tycka om - och insåg vilka astronomiska summor kärlek jag har på kontot. Och så kom jag att tänka på något jag fick höra när jag var liten - att kärlek är det enda som växer sig större ju mer man ger av den.

Och det förstod jag givetvis inte då, men nu tror jag att jag är det lite på spåren.

Det känns fint.

Tags: , ,

Definiera mera

"Kärlek kan betyda många olika saker, men ofta är det en stark och positiv känsla för någon. Kärlek mellan två vuxna personer eller två ungdomar innebär ofta att man längtar efter att vara med varandra, känner ömhet och gemenskap och också sexuell åtrå. (...) Någon på en gång uttömmande och allmänt accepterad definition av kärlek kan knappast ges."

Nationalencyklopedin
says it all.

Tags: , ,

Hej handfatJag har odlat lite tulpaner vid mitt handfat.


Tags: , , ,

Hanna är uttråkadLika som bär?


Jag kom att tänka på en gammal grej som cirkulerade på internet för kanske... tre-fyra år sedan? (Den verkar ha fått en nyrenässans i bloggvärlden, såg jag just) I alla fall skulle man googla sitt förnamn + är inom citationstecken ("hanna är") och sedan skriva ner de första träffarna som kom upp.

Så det gjorde jag. Fast jag ändrade reglerna och valde bara ut russinen ur kakan.

Så Google menar att..."Hanna är en kopia av Suri Cruise"

Nu ser jag inte själv riktigt likheten här, men jag var här först och således originalet, inte kopian.

"Hanna är överlägset bäst!"
Jag är benägen att hålla med, egenkär som jag är.

"Hanna är framtidens ledare!"
Det är inte för intet som jag kallas för Über.

"Hanna är våran gud"
Diskuterade bara för några dagar sen vilken fin klang "Heliga Hanna" har.

"Hanna är tuffare än Ninja Turtle"

Garanterat.

"Hanna är på allas läppar"
Nåt kul ska man väl ha som singel??!

"Hanna är svår att ha på en arbetsplats eftersom hon skriker högt"
Ingenting jag borde nämna i CV:et kanske...

"Hanna är betuttad"
Det är nog sant i båda tänkbara tolkningarna, skulle jag säga.

"Hanna är hetare än nånsin!"
Mjä, men jag har lite grann av en snyggdag idag.

"Hanna är känd för många saker"
...men inte för sin förkärlek till städning, det är uppenbart som det ser ut här...


Tags: ,

All I know is that you're so nice

I wish you had a favorite beauty spot
That you loved secretly
'Cause it was on a hidden bit
That nobody else could see

Look, all I know is that you're the nicest thing I've ever seen
And I wish that we could see if we could be something


Tags: , ,

TjuvtittSå här ser det ut alltså. En liten del av rummet.


Tags: , , ,

Rubriker är överskattade

Blogglusten är rätt låg för tillfället. Det händer inte så mycket i mitt liv, eller väldigt mycket (beroende på hur man ser det, men jag vill och kan inte ta upp allting här, det är för abstrakt/privat). Det är en rätt intressant tid i och för sig, där jag befinner mig just nu. Men rätt bloggovänlig.

Håller ju som sagt på med någon slags självterapeutisk städning och omorganisering av mitt rum. Rensa, kasta, klistra upp diverse klokheter och annat fint.

På min svarta tavla har jag citerat John Lennon.  Det står "Life is what happens to you while you're busy making other plans". För jag är duktig på att skena iväg och planera för ett perfekt liv som aldrig kommer att inträffa. Livet är inte perfekt. Det är inte välordnat. Det är vildvuxet och du kan ju försöka klippa till den snyggt och prydligt, men det är egentligen bara en kamp mot livets natur och du kommer att misslyckas. Så det är min uppmaning till mig själv när jag sitter där och planerar och springer ifrån mig själv - för i helvete, lev istället.

På min spegel har jag skrivit "Du är ju åtminstone sällsynt om inte annat", för alla dagar då man vaknar upp och ser ut som att man har ramlat ner från toppen av fulträdet och slagit i varenda gren på vägen ner.

Det kommer ju såna dagar också, menar jag.

Tags: , , , , ,

Ett mått av kirchsteigerismGrr.Jag får små infall ibland.

Till exempel får jag ibland infall att riva ut hela garderoben och klä in hyllplanen i prickig vaxduk eftersom jag inbillar mig att det ska kännas fräschare än att lägga kläderna direkt på plywoodskivorna, och att jag på något magiskt sätt också då ska bli mer organiserad och inte bara pula in kläderna där de får plats efter tvätten.

Det kommer ju inte att hända. Så är det ju.

Ett annat exempel på ett infall  som jag kallar för "Mysbelysning" är att jag helt plötsligt åker ut till IKEA, köper en ny lampskärm, åker hem, våldför mig på uttaget för taklampan, ringer till snälla och långa Matte som får komma och hjälpa till med att försöka få fanskapet att funka, bara för att konstatera att det faktiskt helt enkelt inte funkar. Och att jag måste ringa Studentstaden för att nåt som en elektriker förmodligen måste komma och fixa verkar vara sönder.

Det kommer ju inte att hända. Så är det ju.

(Och jag har ju sol i rummet i stort sett hela dagen och vi går ju mot ljusare tider och så har jag ju en massa andra lampor att tända... Alltså mysbelysning).

Sen får jag för mig att jag minsann borde flytta om hyllplanen i bokhyllan och fixa och trixa i ordning där också. Jarå. Plockar ur hyllorna, lyfter ur hyllplanen och sen går luften ur mig.

Det kommer ju inte att hända. Så är det ju.


Så jag kör på att vara mysig och dricka mitt nyinköpta chaite ur min favoritmugg istället. Barfota.

Tags: , , , ,

Februaristatus

Februari är en jävla skitmånad när man tänker efter. Varför skulle man annars slänga in en kommersiell högtid som alla hjärtans dag mitt i snöslasket?

Nåja, så här såg mina facebook status updates ut under februari månad 2009: Hoppas att mars blir en händelserikare och mer bloggfull månad!

090201

17.58: Hanna is men ryggjävel ifrån helvetet.

090206

00.11: Hanna is matpaj.
11.58: Hanna is inflyttningsfest ikväll, yay!

090207

10.01: Hanna is vad sägs om lite sån där matpaj?

090208

12.08: Hanna is rocken spelar ingen roll längre, vad ska jag ta mig till baby?
16.52: Hanna is gränslöst uttråkad.

090210

15.19: Hanna planerar gruvlig hämnd för Schnäckis fula facebookbilder...

090211

19.06: Hanna is Karl Larsson, snart i en matpaj nära dig!

090213

11.35: Hanna is sjuk :(

090214

17.13: Hanna ska på dejt... med bäst-Andy!
21.58: Hanna is "bajs och tuttar!" - världens mest mogna skämt.

090215

12.05: Hanna ska ner på stan och käka lunch med M.
17.17: Hanna is rocken spelar ingen roll längre, vad ska jag ta mig till baby?
18.45: Hanna is käk, sen plugg. Liv någon gång på andra sidan torsdag.
21.31: Hanna is äh. Plugg kan dra hell.

090216

00.00: Hanna is alltså Real Love - Regina Spektor. Så dra-åt-helvete-bra att man bara vill... jag vet inte, dö, kanske? LYSSNA.
09.37: Hanna is och så börjar vi med projekt tentaplugg. YAY.
19.10: Hanna sätter upp den i gomen och suger... chokladen, era snuskiga jävlar!

090217

18.53: Hanna skiter fullständigt i tentan och käkar glass och kakor istället. Yum.

090218

14.50: Hanna goes Zelda on nästa person som nämner tentan inom de närmaste 24 timmarna. Lungski!

090219

10.42: Hanna is går det så går det, går det inte så går det över.

090220

17.00: Hanna is bästa repet EVER! och så lite öl och klasshäng på det, grejt.

090222

21.39: Hanna is an ska vara glad och spreta med lillfingret.

090223

11.46: Hanna is matlag på torsdag, kolla gruppen för mer info!

090225

19.40: Hanna is alla är vi smulor i den himmelska matpajen.

090226

12.31: Hanna har huvudbry med att lösa sittplatsbristen till matlaget... eek!

090227

18.00: Hanna is blah blah blah.

090228

15.16: Hanna fick ett infall och omstrukturerade garderoben...


Tags: , , ,

RSS 2.0