Världens mest långsamma kollaps

Det är slut nu. Mår så okej som man kan må när ett fyra år långt förhållande är över, vi är vänner och det är no hard feelings överhuvudtaget, bara ingen tid och ork att köra huvudet rakt in i samma bergvägg ännu en gång. Just nu funkar vi inte ihop, hur det blir sen får framtiden utvisa. He löns int späckuleer i.

Bli inte oroliga ifall jag inte svarar i telefon eller så, det finns folk runt omkring mig och jag vet att jag kommer att överleva. Jag orkar bara inte prata just nu.

Jag hör av mig när jag känner att jag orkar.

Kram

Kryptiska meddelanden

De enda män man kan lita på är pappa och Ben & Jerry. Sålunda ska jag spendera kvällen i mer eller mindre horisontalt läge tillsammans med Lilla Hjärtat och en Bohemian Raspberry och se någon sjukt icke-sorglig och icke-romantisk film.

Jag ska inte fundera på varför det är så svårt att vara människa. Däremot ska jag tvätta om cirka tio minuter.

Tags: , ,

Dagens ord: TvättDagens ord är "tvätt".

Beskrivning:
Skitiga kläder och andra hushållstextilier som är i behov av att rengöras.

Användning: "Det är så konstigt, min tvätt tvättar inte sig själv."

Antal träffar på Google: ca 2 030 000

Kommentar: Min tvättkorg är överfull, jag börjar få slut på rena kläder och jag har fortfarande inte lyckats klura ut exakt NÄR jag faktiskt ska ha tid att tvätta. Inte idag, i varje fall.

Tags: , ,

Have you ever experienced a period of grace?

Gud, jag har haft två riktiga kanondagar i rad nu! Allting bara går min väg och jag känner mig så där löjligt kär i världen, fastän den är isig och kall och mestadels grå. Idag lyckades jag fynda en klänning för 100 spänn som satt som gjutet (självförtroendeboost for the win) och sen blev det "tjejkväll" hos Lena som motreaktion till killarnas "grabbkväll" hos Karl. Fruktsallad och glass och trevligt sällskap är icke att underskatta. Och marängsvissen får vi ta en annan kväll, helt enkelt.

Har dessutom lyckats läsa ut boken jag har seminarium på nästa onsdag och känner mig ganska så säker på innehållet, vilket känns värt ett SCORE! Morgondagen känns också som en potentiellt grym dag, med förfest hos Karl och utgång på Velvet att vänta.

Vi är överens för en gångs skull, livet och jag. Och jag hoppas att det håller i sig en stund till.

Tags: , , ,

Score!

Pengar på kontot, sushi i magen, nytt badkort, nya byxor på rean (100 kronor!), nya hygienartiklar, Markus Krunegård på Katalin nästa helg, replokal i princip fixad, klarhet i huvudet, Matlagsmiddag ikväll, häng med bäst-Andy och behagligt trött och redo för en liten tupplur. Score!

Tags: , ,

Hjärta till hjärta

Det var brutallång kö till Snerikes och jag var inte på något festhumör. Istället träffade jag Lilla Hjärtat och gick hem till henne och käkade gröt och nötter och drack te. Och pratade om saker som gör mig lite ledsen just nu. Sånt som måste tas tag i.

Och så brände vi lite papper med jobbiga grejer i en kastrull och ventilerade situationen i klassen. Hur världens bästa stämning har resulterat i en backlash och nu känns så där februarigrå och halvtaskig.

Att vi inte behöver vara några jävla trevlighetsministrar. Att det är okej att man inte är bästis med hela bunten. Det är mer än godkänt att vi faktiskt tycker om allihopa. Faktiskt.

Tags: , , ,

Lite

Jag önskar att jag hade något fint och smart att skriva en dag som denna när den första svarta presidenten i USA tillträder, men no no.

Jag tänker skriva att jag hatar att ha mensmage (det vill säga, inte kunna bajsa eller bajsa elefantungar och vara uppsvälld och gasig), att jag hatar att befinna mig i ett till viss del angenämnt och till viss del horribelt tillstånd av ovisshet och att jag mot bättre vetande ska bege mig iväg ner på Snerikes för dans med bäst-Andy.

Och att jag känner mig som ett totalt shit head men att min hjärna har checkat ut och dragit till Bahamas så att jag inte kan göra nåt åt saken. Fuck, vad less jag blir på mig själv ibland.

Tags: , , ,

Dagens ord: SällskapsspelDagens ord är "sällskapsspel".

Beskrivning: En form av spel som spelas tillsammans med andra, företrädesvis någon form av brädspel.

Använding: "Trivial Pursuit är ganska svårt med roligt och allmänbildande sällskapsspel."

Antal träffar på Google: ca 502 000

Kommentar: Igår hade jag spelkväll hemma hos mig. Vi spelade Galenpanna, vilket inte riktigt var min grej, även om jag kom på den smått genialiska tidningsrubriken "Tränare med oflyt" åt Andreas som hade "Regalskeppet Vasa" och "Svennis" på sina kort. Vann gjorde Lena, så klart!

Spelade dessutom Orangino hos Cecilia i söndags, ett spel som skulle vara riktigt intressant att spela med soctanta mi. Överanalysering å de grövsta, no doubt about it!

Tags: , , , ,

Mamma och pappa!

Jag har jättedålig mottagning hemma hos mig och jag hade spelkväll med mina kompisar ikväll så jag hade inte riktigt tid att fixa och trixa med telefonen. Imorgon har jag rep på morgonen och föreläsning mellan 14-16 och efter det ska jag simma, men jag ska försöka höra av mig efter att jag har simmat klart.

Hoppas att allt är bra och att den där förkylningen har gått över. Nu blir det sängen och sömn som gäller!

Tags:

Dagens ord: Kursstart

Dagens ord är "kursstart"

Beskrivning: Ett ord som oftast betecknar det datum en kurs börjar.

Användning: "Kursstart är den 19/1"

Antal träffar på Google:
ca 369 000

Kommentar:
Ny termin idag, Juridik och förvaltningspolitik i socialt arbete, 30 hp.

Tags: , , , ,

Vit helg

Har de facto lyckats med konststycket att ha en helt vit helg, vilket inte har berott på brist av tillfällen att inta alkohol eller på pengar, utan på någon slags viljestyrka. Och plötsligt så kändes helgen så fruktansvärt mycket längre! Jag minns allt jag har gjort, jag minns allt jag har sagt och jag har haft jävligt roligt. Så ett-noll till nykterheten, typ.

Ikväll har jag spenderat tid med bästa Cecilia och Andrea samt ännu en gammal kursare från engelskan som jag totalt tappat kontakten med. Käkade sjukt god tandoorikyckling, snackade skit och gamla minnen, spelade spel och fick lite hundkärlek från Biggles. Icke helt fel.

Tags: , , ,

Det ena leder till det andra, så att sägaKommentar känns överflödig.


Tags: , , ,

Dagens ord: Berg- och dalbanaDagens ord är "berg- och dalbana".

Beskrivning: Någonting som går upp och ner och är roligt ena stunden för att vara tråkigt eller ledsamt nästa.

Användning:
"Min dag har varit en emotionell berg- och dalbana idag"

Antal träffar på Google: ca 147 000

Kommentar: Tillsammans med emotionell beskriver det ganska bra min tillvaro de senaste dagarna.


Tags: ,

Dagens ord: TjejmageDagens ord är "tjejmage".

Beskrivning:
En ordens styggelse som betecknar livmoder och äggstockar på forumet FamiljeLiv.

Användning:
"Hur många dagar innan tanten får ni ont i tjejmagen?"

Antal träffar på Google: ca 5800

Kommentar:
Jag får aldrig ont i tjejmagen. Jag känner ibland av ägglossning i mina äggstockar, och innan mens och under de första dagarna får jag mensvärk i livmodern som en konsekvens av livmoderns arbete med att stöta ut ett obefruktat ägg. Sluta gullifiera allting! Seriöst, livmoder är faktiskt ett ganska fint ord. Och det har en klar innebörd (att ge liv) till skillnad från det diffusa och därtill fula "tjejmage".

Tags: , , , ,

Maybe I think too much

Have you ever experienced a period of grace
When your brain just takes a seat behind your face
And the world begins the elephant dance
Everything's funny
Everyone's sunny
You take out your money
And walk down the road

Tags: ,

Dagens ord: BakfyllaDagens ord är "bakfylla".

Beskrivning: Baksidan med en fylla, så att säga - ett tillstånd Gud uppfunnit för att straffa människan då hon ägnat sig åt alkoholförtäring och festande. Karaktäriseras av huvudvärk, ångest, illamående, extrem hunger och seghet. Framkallar diarré och kräkningar i värsta fall.

Användning: Fan vilken jävla bakfylla jag råkade ut för idag!

Antal träffar på Google: ca 29 400

Kommentar:
Lätt överflödig med tanke på föregående inlägg.

Tags: ,

Men förlåt då

Det bidde inget inlägg igår. Jag var upptagen hela dagen med att lämna in PM, ha bärsrep med bandet och intaga alldeles för stora volymer alkoholhaltiga drycker. Idag har jag betalat priset med en kraftig bakfylla.

"Mår som du förtjänar då, med andra ord?", som min  mor hade uttryckt saken.

Tags: , ,

1942/2000

Senaste meningen: "Istället för att se människan så ser man gärna funktionshindret och förbiser viktiga aspekter som självbestämmanderätten och känslan av att ha makt och inflytande över sitt egna liv, någonting som förmodligen inte skulle kosta samhället särskilt mycket mer att ta hänsyn till."

Trött som en gnu, tänderna äckligt sockriga efter alltför mycket Coca-Cola och med en stark längtan till min mjuka, sköna, varma säng...

Men 68 ord till borde jag knappa in rätt fort.

Simning klockan 8 i morgon bitti, dessutom. Kanske att ta sig vatten över huvudet, höh.

Tags: , , , , ,

1356/2000

Jag börjar bli någorlunda skitless nu. KRAJST.

Senaste meningen: "Kanske är det egentligen här som den egentliga frågan när det gäller det goda livet borde ställas - hur stort utrymme finns det för självbestämmande och egna definitioner av vad det goda livet är?"

Tags: , ,

1010/2000

Senaste meningen: "Eller blir man per definition ett socialt problem om man inte fogar sig till andras definition av det goda livet?"

Tags: , ,

828/2000

Jag kämpar på. Det går framåt, men det går segt.

Senaste meningen: Istället talar man om ”inkludering” som ett nytt begrepp som ännu inte har hunnit missbrukas och användas i fel kontext, med betydelsen att ”låta ingå som del i (viss grupp)” (Nationalencyklopedins nätupplaga, 2009).

Tags: ,

You know I work all day

PM-skrivande blues, som vanligt. Så ofta som jag använder det uttrycket så borde det kvala in bland SAOLs nyord.

Skriver om utvecklingsstörningar som socialt problem, vilket är väldigt intressant. Men svårt. För vad gör ett problem till ett problem? Är det först när någon definierar det som ett problem som det blir ett problem? Eller är det problem alldeles oavsett? Och när är ett problem i sådana fall socialt? Och så vidare.

740 ord av minst 2000, högst 2500. Det går ju framåt, i varje fall...

, , , , ,

Fler hårvårdsfunderingar

På min schampooflaska står det "100% styrka". Då undrar jag vad styrka är och hur den kan vara 100%-ig med tanke på att det står en massa andra ingredienser på i innehållsförteckningen. Och hur man förhindrar att styrkan slipper ur flaskan när man öppnar den.

Framför allt undrar jag vad de döda celler som mitt hår består av ska med styrkan till. Känns lite grann som att mata liken på bårhusen med havregrynsgröt med motiveringen att det gör dem starka.

Kan vara en idé om man nu vill bygga sig en zombiearmé, i och för sig.

Tags: , , , , ,

Årets utklädnad

Jag ska ju ha inflyttningsfest om lite knappt en månad. Temat är Beatles, ett av mina favoritband, och själv har jag tänkt vara Lucy in the Sky with Diamonds. Andra har däremot haft lite problem med att komma på vad de ska klä ut sig till. Stina kom däremot med den bästa utklädnaden ever:

Stina: ...så vi tänkte komma över till dig dagen innan och bara supa järnet och bli asfulla, och sen vara bakis på festen och bara dricka cola, och sen när folk frågar vad vi ska föreställa så säger vi att "äh, vi var här yesterday..."

Tags: , , , , ,

Amen grattis

Kylskåpet i korridoren har gått sönder. Underbart.

Ett snabbt inlägg

Innan tolvslaget!

Karl & the Heartbreakers är på gång nu, jävlar i min lilla låda. Snart så ska ni få höra!

Tags: ,

Y, buss, y?

Jag åker buss. Umeå till Uppsala. Befinner mig för tillfället strax utanför Ö-vik. Det snöar och jag mår illa för jag har sovit sju timmar de senaste två dygnen.

Det är någonting på bussen som luktar surt och äckligt, men jag blir inte klok på vad det är. Kanske urin från busstoaletten.. Förmodligen.

Sex och en halv timme kvar till Uppsala.

Tags: , ,

Sova, vad är det?

Jag har sovit 4 timmar sedan klockan 15 i förrgår. Nu hade jag tänkt sova 3 till, innan det är dags att kliva upp och göra mig i ordning för hemresa till Uppsala.

Vi kan ju hålla tummarna i alla fall.

Tags: , ,

Veckans bloggband

Jag är en rätt obstinat person. Jag gillar inte när människor överöser mig med band eller musiker som jag bara måste höra allt allt allt av på en gång. Däremot är jag en sucker för listor. Och för gamla tidens blandband. Och för att få höra en ny musiker lite i taget, suga på karamellen en stund och ta in. Sen kanske gräva djupare.

Så jag tänkte så här va, varför inte börja göra blandband online? Bloggband? Med YouTube och Spotify är det ju hur enkelt som helst. Och göra en fin liten etikett och låtlista till, som back in the good old days. Bara elektroniskt.

Så tänkte jag. Och så hoppades jag att kanske nån annan skulle vilja joina in och göra lite blandband. Vad säger ni? Är det nån som är på?

Tags: , , , , ,

Inte för att jag är en hatisk person...

...men jag känner en stark aversion mot Norweigan.ses "ut på  tur aldri sur" i kombination med Kevin Borgs marknadsförande av sin nya singel på Spotify. Förmodligen det som är meningen, göra reklamen så avskyvärd att man med glädje betalar 99 spänn i månaden för att slippa.

Annars är det en vacker kärlekshistoria, jag och Spotify. Fin som snus.

Tags: ,

Heja Abbe, I say!

Personligen tycker jag att det skulle vara en stor skandal ifall inte Heja Abbe! vinner Stora Bloggpriset. En mer berörande och välskriven blogg får man leta väldigt länge efter i den svenska bloggvärlden, som i övrigt mest består av analfabetiska tonårstjejers betraktelser och fotografier av luncher och outfits (och inte för att det är något fel med det, jag kan inte direkt göra anspråk på att vara den djupaste bloggaren som finns, även om jag nu faktiskt kan stava och behärskar grundläggande grejer som typ meningsbyggnad och interpunktion).

 Jag kan faktiskt inte komma på en enda blogg till som spelar i samma division som Heja Abbe!

Om du inte har läst den så är det på tiden att göra det nu. Heja Abbe!

Tags: , ,

Bloggälska mig!

Jag meckar med lite bloggrejer istället för att göra vettiga saker som typ att sova. Nu kan man klicka på den här länken och följa min blogg med Bloglovin'. Så nu vet ni.

Tags:

Åh UppsalaJag har placerat min blogg i Uppsalabloggkartan.se.

En låtjävel på det va? Vi säger så. Åh Uppsala - Markus Krunegård.

Nu borde jag sova.

Tags: , , ,

Dagens högst berättigade frågaHur förklarar man egentligen ordet "vibrator" i ett sällskap där ens föräldrar ingår?

Annars ett trevligt sällskapsspel. Särskilt när man vinner.


Tags: , , ,

HockeygrabbGIssa brollan! (Anna får inte vara med)


Hockey är inte ett av mina stora fritidsintressen. Däremot så är det någonting som upptar stora delar av min lillebrors liv. Han spelar nämligen i Tegs SKs A-lag. Det var han som drog vinstlotten ur genpolen när det gällde de atletiska förmågorna.

Själv är jag totalt värdelös på allt vad idrott heter. Det kan ha att göra med mina principer. Jag har inte många principer, men den viktigaste jag har och som jag värdesätter över alla andra är "Jag springer jävlar inte"-principen.

Det finns tre gånger då jag eventuellt springer - om jag har en galen psykotisk person som vill mörda mig bakom mig, om det brinner eller om absolut sista bussen för dagen är på väg att rulla iväg från busshållplatsen.

Annars går jag.

Nåja. Brodern spelar alltså i Tegs A-lag och idag besökte jag ladan för första gången på typ ett år för att se honom spela. Det luktade gammal svett och kaffe som vanligt. Teg vann mot Arvidsjaur med 5-1 och brodern gjorde så många mål att jag helt tappade räkningen.

Kanske för att jag var upptagen med att frysa arslet av mig, vad vet jag?

Tags: , , ,

Dagens bästa

Superschyssta Molly fixade en invite till Spotify till mig, så nu är jag lycklig. Tack som fan!

Och nu ska försöka mig på att uppdatera min 12 låtar-lista så att man kan hitta låtarna på Spotify också. Försöka, sa jag!

Tags: ,

Tillstånd

Hörlurar på huvudet som det för tillfället inte kommer något ljud ur alls. Kalla fötter. Rosa morgonrock som tillhört modern över täcket för att värma. Går sisådär med det.

Är på osedvanligt dåligt humör. Och med osedvanligt dålig andedräkt, för det är inte riktigt läge att borsta tänderna vid den här tiden.

Längtar efter mitt vanliga liv. Längtar efter M, vännerna, rutinerna. Längtar efter mess som det står "Hej kom och drick öl klockan 18 på Orvars" i.

Den här staden gör mig rastlös.

Tags: , , ,

Lying on Green GrassFörsta september 2008. Jag, Cecilia och Andrea chillar på en gräsplätt i Årsta.


Tags: ,

En hårresande tanke

Det kanske bara är jag som förundras över vilka framsteg som ständigt görs inom hårvårdsprodukter. Ständigt denna nya förbättrade formula!

Tänk vilka framsteg vi skulle kunna ha gjort om dessa snillen hade jobbat på att ta fram typ botemedel mot cancer och AIDS eller hade tagit fram nya formulor inom politiken som motverkade krig, svält och fattigdom?

Men då vore förstås inte de västerländska kalufserna lika glansiga och välfriserade. Och jag skulle ha åtminstone ett blogginlägg mindre att publicera.

Tags: , , , ,

365 saker

Navid Modiri har påbörjat ett nytt bloggprojekt. En idé som är lika enkel som den är genialisk: 365 saker du kan göra. En för varje dag på året.

Jag kommer att följa den med stort intresse.

Tags: , , ,

Definiera mera

Jag har ju en Facebook Applications-hang up. Inte för att jag aktivt använder mig så mycket av dem, men det ploppar ju gärna upp uppdateringar på den fronten i tid och otid, och på något plan så är jag ju uppenbarligen intresserad av att veta eftersom jag klickar in på dem.

Enligt Facebook Compare People så är jag inte snäll. Eller snarare, alla jag känner och alla deras vänner är snällare än mig. Jag ligger nämligen längst ner på listan i min bekantskapskrets. Det störde mig en smula, eftersom jag uppfattar mig själv som en hyfsat schysst människa. Tills Anna påpekade för mig att "snäll" är ett sånt ord man tillskriver personer som man inte riktigt känner eller som inte gör ett sånt intryck på en att man kan komma på nåt annat att säga om personen.

Då blev jag nöjd igen. Kände att jag var en färgstark och intressant person. En smart, kreativ, hårt studerande, välorganiserad person som uppenbarligen har en fantastisk musiksmak.

Tills jag kom på att det egentligen var ganska sorgligt att inte bli röstad som snäll, eftersom jag känner människor som verkligen är snälla. Som verkligen strålar godhet och snällhet ur alla kroppsöppningar. Såna som aldrig blir överkörda av andra eftersom de är snälla mot sig själva, också. Naturligt snälla och generösa, aldrig tillgjorda och falska.

Så där snäll som man skulle vilja vara själv, men inte är.

Sen insåg jag att jag nojade över en Facebook Application och tackade min lyckliga stjärna för att ingen ännu har lagt några ord om mig på Define Me. Det skulle öppna upp nya avgrunder av funderingar runt mitt ego.

Tags: , , , ,

12 låtar

Mymlan har skapat en alldeles utmärkt utmaning som faktiskt känns intressant att besvara i denna utmaningsgeggamoja som är bloggvärlden. En utmaning som faktiskt säger någonting om den som bloggar, till skillnad från de flesta andra som brukar cirkulera. Jag citerar:

Gör en lista med tolv låtar som är viktiga för dig. Det behöver inte vara de tolv bästa, eller ens de tolv du lyssnar på mest, men det ska vara tolv låtar som säger något om din person eller ditt liv. Skriv gärna en motivering, någon rad om varje låt eller lite mer omfattande om hela listan. Sen skickar du vidare.

Okej, så här kommer min lista. Helt utifrån dagsform och utan direkt inbördes ordning, och verkligen inte gjord efter några credd- eller häftighetskriterier. Bara 12 låtar som spotant kommer upp.Ett av mina absolut första minnen är från när jag är kanske 3-4 år och ligger och masar i soffan på Kragvägen och de vidar just den här videon på teve. Min pappa är nämligen också han ett stort musikfreak, så VH1 stod på för jämnan. Vad jag tyckte om låten då har jag inget minne av, men videon gjorde minst sagt intryck, och idag är det en av mina absoluta favoritlåtar. Dessutom har jag ett lite särskilt förhållande till just John Lennon - som är en av mina stora idoler, eftersom jag är född samma datum som han dog (dock inte samma år).
(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)Problemet med Simon & Garfunkel i allmänhet och Paul Simon i synnerhet när det gäller såna här listor av låtar är att Paul Simon har skrivit så oändligt många bra låtar som har betytt så otroligt för mig. Men den här låten måste med på grund av de helt fenomenala textraderna "'Kathy, I'm lost, I said though I knew she was sleeping/ I'm empty and aching and I don't know why/ Counting the cars on the New Jersey turnpike/ They've all come to look for America". Den där molande värken i kroppen som är så svår att sätta ord på, den där klumpen i halsen som inte är gråt men inte heller ett skrik, den där krypande känslan i skinnet. Känslan av att inte ha en aning om var man är på väg eller vad man ska göra av sig själv.

'

(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)Om "Ett UFO gör entré" och "Hon går genom tavlan, ut ur bilden" är de svenska böcker som beskriver mobbning och utanförskap bäst, så är "Och jag grät mig till sömns efter alla dar" den musikaliska motsvarigheten. Annika Norlin är otrolig på det där med igenkänningsfaktorn. Och "Vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid" måste vara världens mest trösterika ord till alla tonåriga tjejer som lever i villfarelsen om att tonårstiden ska vara rolig och spännande. Tonåren suger stjärt, there you have it. Men det kommer att bli bra, du kommer att bli vuxen och då kan du garva åt alla som peakade vid 15-16, för de blir aldrig mer intressanta än så.(Klicka på rubriken för att se videon på YouTube, klicka HÄR för att lyssna på låten i Spotify)


Jag vet inte hur många gånger jag och Mia har dansat omkring och skriksjungit med i den här låten i hennes studentrum, vilkt gestikulerande med ena handen och hållande ett vinglas i den andra, men det är många gånger. Och förmodligen kommer det att bli fler, för det är nämligen den ultimata gestikulera vilt med ena handen och hålla ett vinglas i den andra-låten. Shake it like a polaroid picture, sugar!(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)Det här är väldigt privat och svårt att förklara för någon utomstående. Det är så intimt och inpå huden nära att det gör ont att skriva, och den enda som kanske kan förstå den här låtens betydelse för mig är M. Den spelades i mitt livs mest psykiskt smärtsamma stund, när jag trodde att jag skulle tappa fotfästet totalt och bara störta ner i avgrunden.
(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)Inte för att jag är något stort Håkan-fan själv, dyrkandet av själva marken han står på överlåter jag till min kära Lizzie Dee (som för övrigt gärna får tipsa om ett bättre klipp av låten om hon har nåt på lager ;)), utan för att den representerar någonting som är otroligt viktigt just nu. Jag läser som bekant ett ganska psykiskt påfrestande program och det är guld värt att ha ett gäng fina underbara musikaliska och fikasugna människor att spela tillsammans med, och en av våra favoritlåtar att spela är för tillfället just "Uppsnärjd i det blå". Den är mördande att sjunga och spela tamburin på samtidigt, kan jag tala om!(Klicka på rubriken för se videon på YouTube, klicka HÄR för att lyssna på låten i Spotify)

En av de första låtar som M skickade till mig i början av vårt förhållande. För mig är den att vara så head over heels-förälskad att man glömmer bort att äta och sova och säkert skulle glömma bort att andas om nu inte andningen sköttes av sig självt. Så förälskad som man förmodligen bara kan vara som nyss fyllda sjutton.
(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)


"You take two bodies and you twirl them into one/ their hearts and their bones/ oh they won't come undone". Som sagt, problemet med en sån här lista och Paul Simon är ju att karln har skrivit så många helt fantastiska låtar. Det här är till exempel den bästa beskrivningen av en trasig kärlekshistoria nånsin. Och förutom att han har lyckats åstadkomma det, så har snubben också skrivit "Train in the distance", "Congratulations", "The Dangling Conversation", "Slip Slidin' Away" och "Darling Lorraine". Bland annat.

Inte på långa vägar den bästa Beatleslåten, men mitt absolut starkaste konsertminne. Paul McCartney 2003. Jag och Anna i ett nersläckt Globen (jag har hört att det ska ha varit några andra där också, men det var jag inte i stånd att lägga märke till) och the man, the myth, the legend himself. Gåshud.(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)
Där gick jag en kall höstdag 2006, på min dagliga promenad runt Årsta och Salabacke, med min MP3-spelar nyligt påfylld med Rolling Stone Magazines topp 500 bästa låtar genom tiderna. Och så plötsligt uppenbarar sig Thom Yorke och grabbarna i mina öron och världen blev aldrig riktigt densamma igen. (Nu är jag inte så borta att jag aldrig har hört Radiohead innan dess, jag visste att det var ett bra band, men det här var helt klart hur själva kärlekshistorian började för min del. Så det så.)(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)Den här listan är inte fulltständig om jag inte tar upp min fetisch för åttiotalspop, helt enkelt. Det här är en låt som har hängt med från när jag var liten - då sjöng jag den framför teven, numera sjunger jag den alldeles för ofta på karaoke på Etage som en sista anhalt innan fyllekäk på Max och hemgång. Good times, good times! (Och erkänn, den är ganska catchy!)(Klicka på rubriken för att lyssna på låten i Spotify)Helt enkelt en av de bästa jävla låtarna som nånsin har skrivits, ursäkta min franska. Så är det bara!

Vilka tolv låtar skulle du välja och varför? Berätta!

Tags: , , , ,

Marry me!Nä, nån måste börja tillverka plushies av Michael Cera snart. I'll pay fifty dollars for one! Alternativt måste jag bli psykiskt störd och flytta till Los Angeles och campa på hans gräsmatta, och det känns lite ofräscht. Och inte så likt mig, heller.
Tags: , ,

Insomnia

Klockan är tio över sex.
Min dygnrytm är helt förstörd.
Och jag saknar M så att det värker i hjärtat.

Hungrig är jag också, det finns ingen hejd på eländet.

Tags: , , ,

Sju sanningar

För en tid sedan blev jag utmanat av Emelie i att berätta sju sanningar om mig själv. Jag har börjat många gånger men aldrig riktigt kommit mig för att slutföra sanningssägandet, men nu gör jag ett nytt försök.

Regler (som jag inte kommer följa, jag heller):
 1. Länka till den som har taggat dig.
 2. Berätta 7 personliga sanningar om dig själv.
 3. Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg.
 4. Skriv ett meddelande i de 7 personernas bloggar så att de uppmärksammar att de blivit taggade.
Okej, here it goes:

 1. Jag är en obehagligt skicklig retoriker. En gång vann jag en argumentation där jag argumenterade för att homosexualitet är en sjukdom (vilket jag verkligen inte tror eller tycker, så sociologistuderande jag är), och jag gillar att ta den kontroversiella ståndpunkten i debatter, om inte annat för att det är intressant att undersöka hur "motståndarsidan" tänker. Jag antar att det inte är för intet som jag kallas för "Über" av mina klasskamrater...
 2. Jag har varit deprimerad och äter fortfarande antidepressiva mediciner.
 3. Jag pratar helt sinnessjukt mycket. Ibland kommer jag till och med på mig själv med att undra om jag för i helvete inte kan hålla käften nån jävla gång och låta någon annan komma till tals, och hur många gånger andra tänker det om mig vågar jag inte ens tänka på. Det skulle skada mitt ego något oerhört.
 4. Jag var mobbad hela grundskolan. Det brukar chocka de flesta nya människor jag träffar, någon som är så "social" och "söt" (andras ord, inte mina) kan tydligen inte bli mobbad.
 5. På grund av att jag var mobbad under grundskolan och egentligen inte hade några direkta vänner (med några få undantag) så känner jag mig fruktansvärt socialt handikappad ibland. Situationer som är helt naturliga för andra människor måste jag jobba aktivt med och överdriva för att verka "normal". Det är först nu i vuxen ålder som det börjar ge med sig och jag slipper fundera så mycket hur jag ska agera i varje situation.
 6. Jag har haft ätstörningar och det finns nästan ingenting som stör mig så mycket som smala människor som påstår att de är natuuuuuurligt smala, när jag själv vet varenda trick de använder sig av (medvetet eller omedvetet). Det kan piska upp ett sånt vitglödgat hat inom mig att jag bara vill skrika rakt ut.
 7. Något av det allra jobbigaste jag vet är att höra min egen röst inspelad. Jag äcklas verkligen av att höra mig själv, mår på riktigt fysiskt illa och vill bara försvinna upp i tomma intet. Däremot har jag absolut inga problem med att prata eller sjunga inför andra människor. Min teori är att det är lite grann som med saliv - det är inte äckligt när man har det i munnen, däremot är det sanslöst äckligt att spotta ut det i ett glas och sedan dricka det.
Eftersom den här utmaningen har cirkulerat jag vet inte hur länge bland bloggarna jag läser så lämnar jag det istället öppet för vem som helst att plocka med sig den till sin blogg. Men lämna gärna en länk för all del, det kan ju vara kul att läsa andras självutfläkande!

Tags: , , ,

Min nyårsafton i siffror

Antal personer vid middagsbordet: 8
Antal portioner av mammas fläskfilégryta med pommes jag vräkte i mig:
2
Antal personer som ditchade hemmets lugna vrå efter middagen: 3
Antal glas vin: Omkring 5
Antal deprimerande samtalsämnen: 7
Antal skålar chokladmousse: 2
Antal MarioKart-tuneringar jag vann mot Sara: 2
Antal gånger Sara spöade mig i Mario & Sonic at the Olympic Games: Oändliga
Antal vindruvor jag lyckades trycka i mig på tolvslaget*: 12!
Antal fyrverkeripjäser min far tände: 7
Antal fyrverkeripjäser som exploderade på marken: 2
Antal brinnande buskar till följd av detta: 1
Antal år min fyrverkeriskräck var botad innan gårdagen: ca 10
Antal fäder som fick en religiös uppenbarelse av samma kaliber som George Srs ”caged wisdom” i Arrested Development på grund av brinnande buskar: 1
Antal personer i sällskapet som avböjde att bli pappas lärjungar (s.k. Jannes vittnen): 4

* Vi har en tradition i min familj som går ut på att man för varje slag klockan slår vid tolvslaget ska äta en vindruva. Muy importante!


Tags: , , ,

EXTRA EXTRA! BLOGGCHOCK! HANNA BLOGGAR VIDARE!

Jag har bloggat en lång tid med varierat resultat nu. Jag har haft svårt att får någon slags kontinuitet och flyt i skrivandet. Bytt adress hit och dit, gett upp efter ett par månader och börjat om på nytt.

Nu har jag emellertid bestämt mig. Jag kommer INTE att byta adress igen under hela 2009. Jag kommer att hålla till här åtminstone till januari 2010. Och jag kommer att försöka att åtminstone skriva en gång om dagen i den mån som det är möjligt.

Det kommer kanske inte bli de smartaste inläggen alla gånger, eller de mest välskrivna. Kan hända att det blir riktiga skitinlägg till och med. Eller något så banalt som ett YouTube-klipp. En del dagar kanske jag spottar ur mig inlägg som värsta kulsprutan, andra dagar kanske det blir en mening och inte mer.

Ett försök att dokumentera mitt liv, med andra ord. Hur det går?

Ptja, den som nu orkar följa mig får se, I guess...

Tills vidare önskar jag allihopa ett gott nytt år och hoppas att nästa år ska bli riktigt bra!

Tags: , , ,

RSS 2.0