Mattias, världens mest sympatiska person

Jag och Matte pratar om Michael Jacksons död:

Jag: Jojo, men alla älskar dig när du är död.

Matte: Mjo, men jag har svårt att förstå att det blir en sån jävla chock. Det var ju världens långsammaste självmord. Snubben har ju för fan varit död sen 95!

Tags: , ,

Wake... up... Donnie...

Gjorde en skum upptäckt när jag vek min nytvättade handduk:Är det bara jag som ser Frank the Bunny från Donnie Darko här?

Jaja, om jag nu helt plötsligt bloggar en massa om time travels eller slutar blogga helt så vet ni vad det beror på.

Eller det gör ni kanske inte, jag har nog aldrig pratat med en person som har varit helt med på vad fan som hände i Donnie Darko egentligen.

Äh. Kolar jag vippen så får ni hålla utkik för Frank, helt enkelt.

Vi säger så.

Tags: , ,

Världens bästa lördag

Idag (eller snarare igår) har det varit världens bästa lördag därför att:

- jag har varit på tjejjoursutbildning som var helt kickass, och imorgon blir det mer av den varan!
- jag fick gratis lunch
- solen skiner och jag har bara bränt mig lite
- jag fick låna hem böcker som jag har legat och sträckläst, kommer nog ett inlägg om det senare
- mitt internet har hoppat igång igen fastän det förmodligen inte skulle funka förrän imorgon eftermiddag

Tags: , ,

Eh jaha, tack då?


Klart och betart!

Den årliga storstädningen i korridoren har ägt rum. Den bestod i att en snubbe från ett städföretag kom in i vår korridor när jag stod och diskade, sprutade rengöringsmedel på våra spisplattor och... ja. Jag vet inte. Inte så värst mycket mer, tydligen.

Tack då?

Tags: ,

Världens bästa fredag

Igår var jag ju som bekant inte på något vidare värst humör. Idag har jag tillsammans med Lena inlett ett tankeexperiment.

Vi ska se om det går att tänka sig till världens bästa vecka. Om det går att göra en vanlig medioker vecka till världens bästa bara genom att bestämma sig för att det ska bli världens bästa vecka.

Idag är det med andra ord världens bästa fredag, därför att:

- solen skiner och det är varmt ute
- jag tror att jag har lyckats undvika att bränna mig
- jag har legat ute i Stadsträdgården halva dagen
- jag har ätit jordgubbar och melon och glass
- jag har haft tid att läsa
- jag har träffat Lena
- det händer säkert något roligt ikväll
- en av mina visdomständer är på väg upp och när den väl är uppe så har jag bara tre kvar! Yay!
- jag är ledig och kan göra precis vad jag vill när jag vill

Världens bästa fredag. Som sagt. Ja.

Tags: , ,

Dagens ord: Munter


Ett uppenbart muntert nötkreatur.Dagens ord är "munter".


Beskrivning: Att vara på glatt humör.

Användning: "Värst vad du var munter idag då!"

Antal träffar på Google: ca 3 020 000.

Kommentar: Nej, så värst munter är jag väl inte. Men jag försöker! Imorgon blir säkert en bättre dag.

Tags: ,

Längtan, alltid denna längtan

Idag är jag inte på något vidare värst humör. Mensig, svettig, uttråkad, övergiven (min streak of drama queen har slagit till för fullt) och hungrig.

Det som stör mig mest är just det här med hungern, för jag har ingenting hemma att äta. Inte direkt. Bara mat som inte blir riktiga maträtter, typ som spagetti och ketchup.

Det innebär att jag måste förfytta mitt mensiga svettiga uttråkade övergivna och hungriga ass till en livsmedelsaffär, vilket känns helt oöverkomligt. Död och elände.

Och så har jag hemlängtan. Norrlandslängtan. Skogs- och stuglängtan. Mamma- och pappalängtan. Bli mobbad av brorsor-längtan. Vara liten och utan någon som helst förväntan på sig att klara sig själv-längtan.

(Och längtan efter det där förbannade jävla Kärleksintresset som befinner sig på alla andra platser på jorden än den jag tycker att han borde vara på. Bajs.)

Tags: , ,

Daredevil

Jag har varit en riktig daredevil och levt farligt på sistone. Ständigt utmanat Ödet. Livin' la vida loca. On the edge.

I fredags firade jag midsommar med Kärleksintresset och tillhörande moder i Stockholm. Det var spännande. Jag och andras föräldrar brukar vara lite nervöst, men jag tror att jag klarade mig någorlunda bra trots att jag kände mig som en enda stor flyktbenägen stresshormon.

Först stod jag dumt med armarna hängande efter sidorna och kände mig lite lätt efterbliven medan Kärleksintresset och den tillhörande modern lagade mat. Det kändes inte bra.

Sedan tyckte Kärleksintresset att jag gärna fick hjälpa till om jag kände mig göralös. Han hade nämligen helt glömt bort det där med hur jag känner med att Laga Mat Inför Andra.

Så här känner jag med att Laga Mat Inför Andra: PANIK! DÖD OCH ELÄNDE! SYFILIS OCH GYNEKOLOGBESÖK! INGMAR BERGMAN-ÅNGEST! EEEK!

Men. Man vill ju göra ett gott intryck. Så man kvittrar glatt "ja givetvis, sätt mig i arbete bara!" till svar.

Jag fick göra sallad. Den kan ha smakat djup och svår ångest blandat med svett.

Förmodligen.

Sen gjorde Kärleksintresset och jag Gröna Lund osäkert. Det var planen i varje fall. Dock slutade det med att Kärleksintresset och Gröna Lund tillsammans gjorde mig osäker. De tio år som förflutit sedan jag senast satte min fot på ett nöjesfält hade gjort mig till en riktig chicken shit och alla attraktioner var potentiella dödsfällor som skulle sluta i trycksvärta på Aftonbladets löpsedlar dagen därpå.

Kärleksintresset tyckte att jag var en mes och åkte Fritt Fall två gånger själv. Jag stod på marken och ville kräkas av nervositet båda gångerna.

Sen vann vi inte på chokladhjulet.

Tags: , ,

Blame it on the kloningsforskningUrsäkta, men jag tycker fan att forskarna får snabba på det där med kloningsforskningen. Gärna så att jag kan klona mig själv nu idag och vara på två ställen samtidigt så att jag slapp göra människor besvikna. Hade varit sjukt praktiskt.

Då hade jag sluppit vara världens sämsta och ha en stor klump i magen.

Jävla kloningsforskning. Jävla skit.

Tags: , ,

Återigen - kungen över allt och alla

Idag har jag skruvat på nya ben på min säng och installerat min router så att jag kan blogga från vilken del av mitt studentrum - troligtvis var jag än önskar i hela min korridor! - jag vill. Dessutom har jag lyckats kryptera skiten.

Det gör mig officiellt till kungen över allt och alla.

Tags: , ,

Spice up my bloggliv

Det har ju varit lite si och så med bloggandet på sistone. Jag har inte haft ett så himla spexigt liv att skriva om, så jag har funderat på att hitta ett nytt grepp, ett nytt sätt att blogga på, så jag har knåpat ihop några tänkbara sätt att krydda till det hela, så att säga.

Saker som skulle spice up my life tillräckligt för att det här skulle bli en någorlunda läsvärd blogg:

Idé 1: Jag skaffar mig en bloggbebis.


Helst skulle jag behöva bli en så där fem, sex år yngre och flytta hem till mamma och pappa igen, ett 21-årigt preggo är troligtvis inte tillräckligt uppseendeväckande. Förutsatt att jag inte råkar bli gravid med åtminstone femlingar.

Nackdelar:
- Mitt kärleksintresse är inte så på det här med kiddos.
- Det är svårt att uppfostra fem kids i ett studentrum på 12 kvm med CSN som enda inkomst.
- Man får taxöron av att amma.


Idé 2: Jag gör en Kissie.

Jag skickar iväg samtliga hjärnceller på semester till närmaste solarie där de långsamt steks till döds medan jag låter mitt arsle ta över bloggen och producera ändlösa mängder med skit illa förklätt till text. Eventuella eftersläntrare bland hjärncellerna tar jag död på med väteperoxid och stora mängder alkohol.

Nackdelar:
- Värdigheten, hur fan ska jag få död på min värdighet?
- Min hudtyp är extremt känslig för sol och får lätt hudcancer, vilket i och för sig kanske räknas som en fördel om det leder till döden efter att jag har blivit kissiefierad.
- Samtliga mina familjemedlemmar och vänner kommer att dö av skam.

Idé 3: Jag döper om bloggen till "Free your Lady Marmalade" och börjar skriva om mitt sexliv.


Jag dokumenterar mitt vidlyftiga och extrema sexliv i knappt läsbar text (gärna rosa text mot lila bakgrund) och börjar lägga in otaliga flirt-smiliesar efter varje mening.

Nackdelar:
- Åter igen - Värdigheten, hur fan ska jag få död på min värdighet?
- Jag har inget vidlyftigt och extremt sexliv.
- Det blir jävligt snabbt jävligt old.


Tankar och idéer? Någon superbra idé jag har missat? Tell me!

Tags: , , ,

Regn

Det har återigen klagats på mitt bloggande och jag får väl erkänna att det har varit lite sisådär på sistone. Jag har haft mycket att tänka på och har dessutom rivit av två mycket regniga pass på SommarOrvar som servitris. Mycket spring och stundtals stor förvirring, men väldigt roligt! Jag får förvarna nästa gång jag jobbar så att jag får rikligt med dricks (vi har superbra käk, råkar jag veta, och en trevlig uteservering när det inte ösregnar!)

Nu blir det tre dagar ledigt innan jag kör sommarens första Fresenius-pass. Förmodligen så händer det väl inte ett jävla piss tills dess, så eventuellt får ni mer bloggande än ni kan hantera...

Tags: , ,

I thought the only lonely place was on the moon

Saker jag känner för att göra:

- våldgästa Lizzie Dee i Göteborg

Ja. Det var ungefär en lista på saker jag känner för att göra. Förutom att skrika rätt ut, vräka en pint Ben & Jerrys och hoppa ner för Eiffeltornet.

(Alltså. Jag våldgästar Lisa mycket hellre än jag gör något av det andra, det ska sägas. Men eftersom jag inte är dra åt helvete-rik så...)

Annars så städar jag och känner mig - trots att allt annat som är som det är och inte som det ska vara - rätt nöjd med att juridiken är över. För alltid, känner jag mig frestad att säga, men det vågar jag inte med tanke på att det fortfarande finns en risk att det blir rest.

Fredag i Hannaland. Underbart.

Tags: , , ,

Juridiktentan måste dö

Fett är håret. Trött är hjärnan. Ute har det regnat hela dagen.

Det är bra. Inget solsken som stjäl uppmärksamheten från lagboken och den fruktansvärda hemtentan.

En fråga kvar. Om lagen om hälso- och sjukvård åt asylsökande.

Den sista striden börjar. Nu.

Juridiktentan måste dö.


Tags: , ,

Sökordspoesi

Jag samlar ju på ord. Alla sorters ord. Fula, fina, vulgära, märkliga, svårstavade, korta, svåra, lätta. Och så sökord.

Jag brukade lista månadens sökord förut och fascinerades alltid av de märkliga fraser som dök upp. Sen upptäckte jag sökordspoesi och nu har jag själv fnulat ihop ett litet mästerverk:

tjej utklädd till turtles
fult med svart akustisk gitarr?

fina komplimanger för kompisar
känns som ett blåmärke i ryggslutet

vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid

tillbaka till framtiden


Tags: , , , , , ,

RSS 2.0