Ångest och hjärtesorg

Nej. Det är riktigt jävla jättekasst för tillfället.

Jag återkommer när allt inte bara är ångest och hjärtesorg.

Heathcliff, it's me"Wuthering Heights" av Kate Bush är dagens låt. Jag har ingen mer anledning mer än att det är skitbra.

Det räcker gott så i min bok.

Tags: , , , ,

Hey little brother!


"The dark fire will not avail you, flame of Udûn!"


Den lilla broren med kamrat är på väg genom regnet till Muppsala. De har tänkt sova på mitt golv i natt. Direkt på golvet.

Jag vill inte ens tänka på hur ont jag skulle ha i min rygg ifall jag sov direkt på golvet.

In the words of Bilbo Baggins - "I'm old, Gandalf. I know I don't look it, but I'm beginning to feel it in my heart back."

Tags: , , , ,

Ja, som jag har letat!Som norrländska i exil är det ibland jobbigt att ha familjen och lilla mamma på så långt avstånd. Som tur är verkar det finnas massor av billiga mammor på Tradera!

En extramamma under sängen är precis vad jag behöver.

Tags: , , ,

His eyes are way too close togetherHej. Idag lyssnar vi lite på Kate Nash. För hon skriver låtar som den här. Och sjunger "And my friends were like "Whatever, you'll find someone better, his eyes are way too close together". Det är bra skit.

Tags: , , ,

Antidisktaktik

De som känner mig sen tidigare vet att en av de värsta saker jag vet är att diska. Jag har väldigt känslig hud som inte gillar vare sig diskmedel eller diskhandskar vilket leder till att jag får hudsprickor som inte är så vidare värst skönt.

Sen är det ju så förbannat jävla astråkigt också.

Alltså har jag utvecklat en ny taktik under de senaste veckorna. En antidisktaktik.

I stora drag går den ut på att jag på ett eller annat sätt slår sönder glaset eller tallriken eller vad det nu är och istället dammsuger upp skiten istället för att diska den.

Vilken jävla tur att jag är gjord av pengar.

Tags: , ,

Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp

Det här är dagens låt.

Den ska gå på repeat hela dagen hemma hos mig.Och jag ska skriksjunga med i raden "nåt slags rekord är satt i att fly så långt bort från sig själv man kan" och i "det kommer aldrig finnas nåt som heter rätt tid, rätt plats" varenda gång.

Hör ni ett jävla oväsen från Rackarberget så vet ni vad det är.

Tags: , ,

Ensamseglaren X-rated


Jag garvade sönder läppen igår när jag såg det här på Aftonbladet. Dels givetvis åt att blaskan i ett desperaat försök att få folk att signa up för Plus genom att publicera en erotisk novell när hela nätet kryllar av erotiska noveller alldeles gratis för den som känner sig sugen, men mest åt det faktum att novellen heter "Ensamseglaren".

Ensamseglaren.

I tidernas begynnelse - i nådens år 2001 - hade Killinggänget som bekant en humorsajt som de kallade för Spermaharen. Där publicerade de lite smått och gott (en animerad Spermahare som dansade till Madonnas "Like a Virgin", för att nämna ett exempel).

Sen publicerade de "Ensamseglaren".

Det här, mina vänner, är varför jag inte kommer att kunna äta ordentligt på grund av en söndergarvad läpp. Det här är "Ensamseglaren":Tro mig, jag har försökt - men det är fan få saker jag kan tänka mig som är mindre erotiskt än Jan Linettes sexuella eskapader under hans ensamsegling.Väldigt få.


Tags: , ,

Det ohämmade sanningssägandet

”Du, inte för att vara taskig eller så, men den där tröjan är faktiskt inte särskilt snygg”.

Jag vet inte om ni minns de ohämmade sanningssägarna från er högstadietid, men jag gör det garanterat. Tjejerna som lade huvudet på sned och talade om för dig att du givetvis fick tycka precis vad du ville, men att Backstreet Boys var astöntiga och att din nya frisyr inte passade så himla bra på just dig. Ärligt talat.

Tjejerna vars föräldrar hade tutat i dem att ärlighet varar längst. Som slog sig upp till toppen av hierarkin under parollen ”Jag är bara ärlig!”. Som lämnade oss andra med sargade självförtroenden och ryggsäckar fyllda med nyvunna komplex någonstans längst nere på bottnen.

Det ohämmade sanningssägandet som lindades in i falsk omtänksamhet och ”Du får inte ta det här på fel sätt” eller ”Det här är ju bara min åsikt” som var så fruktansvärt svårt att värja sig mot.

Det ohämmade sanningssägandet som föga förvånande har blivit ett fenomen även i bloggvärlden. Säkert mycket på grund av att den till så stor del består av högstadietjejer, men förmodligen också på grund av gamla avdankade sanningssägare som socialiserats in i att man ibland faktiskt gör bäst i att hålla inne med sina ärligheter i verkliga livet, men som bakom anonymiteten ser möjligheten att få ge utlopp för sin uppriktighet.

Det är den senare gruppen som irriterar mig mest. De som egentligen borde veta bättre. Som är tillräckligt gamla för att ha lärt sig att det inte är okej att säga vad som helst och hur som helst utan att vara tillfrågad bara för att det råkar vara ens högst ärliga åsikt.

Ni stackare som inte blev bättre uppfostrade än så av era päron eller på senare tid har börjat frestas av att återuppta ert ohämmade sanningssägande, ni ska få en snabbgenomgång av det som min mamma lärde mig back in the days:

Om ingen har bett om din åsikt så är de troligtvis för att de inte är intresserade av att höra den.

Om du inte har någonting snällt att säga så kan du vara tyst.

Instant Karma’s gonna get you. (Okej, det där var det inte min mamma som sa, det var John Lennon. Men det kommer surt efter om man beter sig som ett jävla asshole, var så säker.)

En vacker dag kommer nämligen någon att ledsna på dig och din ärlighet och påpeka alla dina fel och brister.

Och de sanningar du då kommer att få höra om dig själv kommer att göra riktigt ont.

Tags: , , ,

Det var ett Zlatans jävla tjat


Med tanke på att Aftonbladets rubriksättare i vanliga fall inte alls har några problem med att uppfinna sensationella ord så har jag mycket svårt att förstå ordleken på "Zlatan" och "Satan" fortfarande är i bruk.

Putslustigheten måste dö.

Tags: , , ,

Norrlandslängtan


Den bästa delen av det underbara som är Norrland, Storviksand.

Du vet att du har svår norrlandslängtan när...

...Du råkar kalla Fyrisån för "älvn".
...Du kallar en mindre frestande kanelbulle för "törrbulln".
...Du drar dig undan den söderländska värmen i skuggan av Norrlands nation för att käka en isglass bland myggen.

Jag trodde aldrig jag skulle säga det här men Norrland, how I adore you.

Tags: ,

Men jag vill knarka!Dagens känsla i tre sekunder YouTube-klipp. Jajapp.

Tags: , ,

A day in the life

Jag gillar idéen med Ett Foto I Timmen men har aldrig någonsin lyckats pricka in en av de dagarna det är meningen att man ska dokumentera. Därför skiter jag helt enkelt i att vara en del av projektet och köra en a day in the life lite när jag känner för det.

Idag känner jag för det:
10.13: Jag äter havregrynsgröt och läser lite bloggar.11.10: Nyduschad i sängen. Jag har rosa nagellack på mina tånaglar. Det känns inte så värst Hannigt.12.08: Internet lägger av till mitt stora förtret. Jävla skit.13.03: Ligger på Lenas innegård under äppelträdet. Vi käkar glass och chokladkaka och pratar om spöken och om tro.
13.55: Vi bestämmer oss för att gå ner till Myrorna och kika lite och stöter på en trevlig buske som vi måste lukta på.
14.58: Hemma igen. Det är ohyggligt varmt! Rummet ser ut som ett bombnedslag så det får ni inte se... än. Städning är nästa projekt för dagen.16.09: Det var så himla varmt och svettigt att jag var tvungen att ta paus från städandet och läsa lite Harry Potter.17.20: Färdigstädat! Nu blir det mer Pottan, yay!

En kväll i bajsets tecken


Kiss(ie höhöhöhö) och Bajs


Igår var jag nere på stan med Mattias och käkade lite mjukglass. Halvvägs genom glassen (och med halva glassen på min klänning som om jag vore en femåring med svag finmotorisk utveckling) så droppar det någonting på mitt ben.

Någonting blött. Någonting som hade kunnat vara en stor regndroppe om det inte vore för att det hade varit strålande sol hela dagen lång. Någonting som var fågelbajs.

Efter det var jag inte så värst sugen på glass längre. Jag var mer sugen på att gå hem och ta en dusch. Sagt och gjort, jag begav mig hemåt och får plötsligt väldigt mycket magknip. Akut toalettbesöksmagknip. Jag raskade på stegen för att inte göra nummer två innan jag befann mig på nummer 44, men väl framme vid ytterdörren gör jag en fruktansvärd upptäckt.

Jag har glömt nyckelkortet uppe på mitt rum. Helvete.

Som tur var lyckades jag ta mig in i tid ändå, men det känns ändå onekligen som att det var lite väl mycket betoning på avföring igår. Lite för mycket av en kväll i bajsets tecken.

Tags: , , ,

Kissie förbjuds = SNÄLLA?!

Jag har alltid tyckt att det är någonting äckligt med Kissie... Vet inte riktigt vad det är men jag ser ingen skillnad mellan henne och andra blonda fjortisbloggare som tycker synd om sig själva medan de spottar ur sig inlägg efter inlägg och tror att folk faktiskt bryr sig. Jag menar, vill man faktiskt kunna GET A JOB i framtiden så är det ju smart om man inte beter sig som om man vore helt socialt inkompetent och dum i huvudet.

I bloggvärlden har tyvärr Kissie fortfarande inte förbjudits men jag hoppas att hon kommer att förbjudas snart. Hon smutsar ner bloggvärlden. Och det här med att kasta sten i glashus när man själv sitter i ett, är det tillåtet? Blir så trött på hennes inlägg där hon klagar på att andra inte kan stava när hon knappt själv kan det... Sen kan hon inte själv svenska om man frågar henne någonting? Lite "evegemang" i att behärska sitt eget modersmål från dig, Kissie?!

Ska man blogga ska man göra det på ett språk man kan, vad sägs som det? Sen också, om folk tror att man är dum i huvudet, så kanske det är bättre att hålla käften och låta folk tro det istället för att öppna käften och bevisa det gång på gång i en blogg...?

Tags: , ,

RSS 2.0